Produktlista

Art.nr {{ item.artno }}
{{ item.price_per_day_formatted }} dag/dygn. Exkl. moms.
- {{ item.count }} + X

Antal artiklar: {{ itemsCount }}
Grundhyra & försäkring: {{ rentalPrice }} kr
Hyra per byggdag/dygn: {{ totalPrice }} kr

Radera hela listan

Byggbranschen kräver hög kvalité och att allt blir klart i tid

ROSERSBERGS MASKIN AB är ett företag med bred kompetens som arbetar med allt från grundläggning av stora fastigheter till byggnationer och elarbeten. De har vunnit Gasellpriset fyra år i rad och är ett av branschens mest snabbväxande företag.

Norrtälje sjukhus har en stor och viktig uppgift under många år framöver, att kunna ge en bra och kompetent sjukvård för den snabbt växande befolkningen i Norrtälje kommun. Sjukhusets moderna arkitektur är
sedan tidigare prisbelönt och internationellt uppmärksammad. Sjukhuset är fortfarande en fantastisk byggnad men nu behöver sjukhuset kompletteras med en heltäckande sprinkler.

Därför bygger nu Locum AB, genom Rosersbergs Maskin, RMAB, en ny sprinklerbassäng med tillhörande maskinrum till Norrtälje sjukhus. Det kommer bli en väldigt stor tank som ska fyllas med 200.000 liter vatten. Sprinkleranläggningen har mycket stor kapacitet och kommer att försörja hela sjukhuset med vatten.

– Hela anläggningen ska bli färdig under december, berättar Jan Norlin, som är chef och produktionsansvarig för mark- och anläggningsuppdragen. I RMABs uppdrag ingår även att utveckla en bra och trevlig utemiljö för att öka trivseln för de som vistas på sjukhuset. Vi kommer att lägga jord och gräs på taket på anläggningen samt bygga en trappa och ställa dit utemöbler, berättar Jan Norlin.

Vid sprängningar är tidsplaneringen mycket viktig

– RMAB har även haft ett liknande uppdrag där vi har samarbetat med ITEX. Vi byggde då en vattenkylanläggning till Danderyds sjukhus. I det projektet arbetade vi med spolning, bergssprängning och jordschaktning.

Vi gjorde även betongarbeten för en pumpstation i två våningar. Varje vecka hade vi, och Locums projektledare Linda Boyle, möten med sjukhusets avdelningschefer och informerade om vad som skulle hända kommande vecka. När det ska ske sprängningar så är det väldigt stor uppslutning och mycket viktigt att allt går enligt vår tidsplanering, berättar Jan Norlin.

Hur länge har ni samarbetat med ITEX?

– Det stora samarbetet inleddes för tre år sedan. Nu samarbetar vi i princip med ITEX i så gott som alla projekt och vår verksamhet har under de senaste fem åren fördubblats i storlek.

Vi har fått Gasellpriset fyra år i rad. Med en så snabb tillväxt är det lätt att få lite växtvärk, men framför allt är det viktigt för oss att vi arbetar med rätt uthyrningsföretag.

– Samarbetet med ITEX fungerar alldeles utmärkt! All utrustning, och alla maskiner och verktyg som vi hyr är i mycket bra skick, alltid rengjorda och fräscha. För oss är det är mycket viktigt att de fungerar, om vi får ut maskiner och utrustning som inte fungerar så blir det väldigt kostsamt för oss, säger Jan Norlin.

Byggbranschen ökar nu kraftigt så vårt samarbete kommer att utökas

– Byggbranschen blir mer och mer pressad och förutom att hålla en hög kvalité på alla uppdrag så är leveranstiden livsviktig. Det får aldrig ta längre tid än vad som är planerat så det krävs att samarbetet alltid fungerar bra.

– Ett bra exempel är när vi byggde padelbanor till Good to Great Academy, berättar Jan Norlin. Vi byggde fem grusbanor utomhus, en hard court-bana och fyra stycken paddelbanor och en padelhall. Padelhallen byggde vi precis innan jul så vi gjöt plattan till padelhallen dagen före julafton. För att vi skulle lyckas med det var samarbetet med ITEX helt avgörande. De kom ut med lampor, belysningar, armeringsmaskiner och bågar och såg till att allt fungerade.

ITEX engagemang är mycket större än att bara ta emot beställningar

– Jag tycker vårt samarbete fungerar alldeles utmärkt och vi har ingenting att klaga på! Om vi har bestämt att vi ska få en leverans måndag morgon så måste den levereras senast kl 07 på morgonen, eller kanske kvällen innan. Nu använder vi även ITEX till våra bygg-, fasad- och elavdelningar också.

– De flesta maskinuthyrare i den här branschen tar emot beställningar och är nöjda med det, men ITEX är alltid mer engagerade än så. De frågar ofta om vi är helt säkra på att det är en sådan maskin eller utrustning vi ska ha, om vi är osäkra föreslår de gärna några fler alternativ. Det är helt avgörande för vår verksamhet att vi alltid får rätt utrustning levererad i tid, tillägger Jan Norlin.

Behöver du också maskiner och utrusning, se vårt uthyrningssortiment här ➞

RING OSS 08-29 20 20